fbpx

Enkele jaren geleden bestond er geen steunmechanisme voor installaties van zonnepanelen. Omdat Vlaanderen zonne-energie beschouwde als een investering die op zich voldoende rendabel was. Daar is een verandering op gekomen want vanaf januari 2021 zal Vlaanderen een nieuwe premie toekennen. En dit omdat de principe van de terugdraaiende teller verdwijnt. 

Premie's voor zonnepanelen en thuisbatterij

Wie krijgt er een premie voor hun zonnepanelen?

U ontvangt €205/kWh capaciteit van het batterijsysteem. De premie kan oplopen tot maximum € 3.200 per aansluiting.  Dat compenseert met 35% van de investeringskosten. 

Natuurlijke personen

Organisaties en vennootschappen komen niet komen niet in aanmerking. 

Mensen met een elektrciteitsinstallatie

Een installatie met een maximaal vermogen van 10 kW. 

Mensen met zonnepanelen

Zonnepanelen met een omvormer met maximaal AC-vermogen van 10 KVA. 

U bespaart tot 40% van uw aankoop
U bespaart 40%
premie thuisbatterij

De aansluiting op het elektriciteitsnet moet een digitale meter zijn om de afname en injectie van stroom op het aparte net apart te meten. Voor nieuwe zonnepaneleninstallaties in Vlaanderen vanaf 2021 betaald je je energiefactuur net als een klant zonder zonnepanelen op basis van je werkelijke kilowatturen afnamen van het net. Om zoveel mogelijk te besparen, wordt het daarom belangrijker om je zelfverbruik te maximaliseren. Zelfverbruik wil zeggen dat je de energie van je zonnepanelen rechtstreeks verbruikt, zonder gebruik te maken van het net. 

.