fbpx

Eerste hulp bij Zonnepanelen

Werkt uw omvormer even niet? Klik dan deze link om naar de FAQ over de omvormer te gaan.

Dit hangt af van hoe groot uw verbruik is, en hoe veel u zal verbruiken in de toekomst. Elektriciteit wordt steeds meer de norm, denk aan elektrische voertuigen, airco’s, enzovoort. Met deze tool kan u snel zien hoe veel zonnepanelen u nodig heeft.

De thuisbatterij slaat uw overtollige energie op. De belangrijkste winst aan een thuisbatterij is dat u de opgewekte energie overdag, ’s avonds kan gebruiken. Daarom hangt de grootte van uw thuisbatterij vooral af van de grootte van uw avondverbruik. Bereken hier hoe groot uw batterij moet zijn.

Dit hangt natuurlijk af van merk tot merk, maar tier A zonnepanelen hebben meestal een productsgarantie van 30 jaar. Ook een rendementsgarantie van 87%, wat wil zeggen dat de installatie minstens nog 87% effectief is na 30 jaar. Dat zijn de garantie’s, zonnepanelen kunnen zeker mee tot 40-50 jaar. 

Slimme keuze! De komende jaren zal elektriciteit de norm worden en andere energie zal verdwijnen. Logischerwijs zullen veel zonnepanelen installaties niet meer voldoende zijn. Vooral mensen die een EV aanschaffen en dergelijke, kunnen wat extra opwekking gebruiken. Eltex is dankbaar voor haar klanten, en geven een grote korting voor een uitbreiding van hun installatie. Geïnteresseerd? Klik hier

Zonnepanelen liggen meestal op uw dak, en zijn dus moeilijk bereikbaar om te kuisen. Zonnepanelen kuisen is niet essentieel, maar het kan wel effect hebben op de opwekking. Zonnepanelen laten kuisen kost algemeen niet zo veel, dit is aan te vragen bij de installateur. 

De Premie’s voor zonnepanelen met een thuisbatterij liggen historisch hoog. De aanvraag daarentegen is zeer ingewikkeld en iemand zonder technische achtergrond kan hier veel moeite mee hebben. Geen zorgen! Eltex doet de volledige aanvraag voor u van A-Z zodat niemand tijd moet verliezen aan het lange en moeilijke proces.

Is uw installatie afgekeurd? Geen probleem! De keuringsorganismes letten op de kleinste details en komen graag met nieuwe regeltjes, dus af en toe kan het eens zijn dat ze afkeuren. Eens we hun documentatie van de afkeuring binnen krijgen, duurt het maximum een week voor de aanpassing en herkeuring.

Bij de keuring van uw zonnepanelen kijkt de keurder niet enkel naar de zonnepanelen maar ook naar de algemene thuisinstallatie. Indien de keurder afkeurt door een fout in de thuisinstallatie, kunnen wij dit oplossen voor u. Dit natuurlijk op de kosten van de persoon in fout. 

Viel uw elektriciteit uit en denkt u dat het aan de zonnepanelen lag? Dan zal u eens alles moeten afleggen ivm met de zonnepanelen. Omvormer, zekeringen en de batterij, en na 15 minuutjes weer aanleggen. Indien er dan weer iets gebeurt in de komende weken, zullen wij een installateur sturen om een kijkje te nemen. Ligt het probleem bij onze installatie, gebeurt dit uiteraard kosteloos. Indien niet, worden de kosten meestal doorgerekend.

eSolar App

SEMS Portal App

Contacteer ons

Heeft u een andere vraag? contacteer ons gerust via mail