fbpx

Eind 2021 worden de premies op zonnepanelen bijna gehalveerd

Maak een inschatting van de grootte, het zelfverbruik en de terugverdientijd van uw solar batterij aan de hand van onze simulator. Ondanks de premie blijft de investering in een thuisbatterij hoog, het is niet voor iedereen rendabel. Informeer u dus goed!

Door de onvoorziene verdwijning van de terugdraaiende teller, kwam er grote commotie rondom zonnepanelen. De enige doenbare vervanging van die terugdraaiende teller, is ongetwijfeld de solar batterij. Deze solar batterij zorgt ervoor dat de zonne-energie kan gebruikt worden wanneer het echt nodig is. Zo’n thuisbatterij is vooral in 2021 zeer rendabel, door de hoge premies die ervoor te krijgen zijn. Deze premie loopt zelfs op tot 40% van het totaalbedrag. Dit kort de terugverdientijd aanzienlijk in.

Om de commotie rondom de digitale teller op te vangen, deelt de Vlaamse Overheid sinds 2021 een subsidie uit voor particulieren. De vraag die bij velen opgewekt werd: Investeren in een thuisbatterij of niet? Het is een vraag die heel wat eigenaars van zonnepanelen zich stellen. Terwijl je volgens velen beter wacht, zijn anderen van mening dat het toch al de moeite is in bepaalde situaties en/of regio’s.

Digitale Teller

De terugdraaiende teller verdwijnt in 2025. Momenteel worden er al veel analoge tellers vervangen. Wie het ongeluk heeft gehad dat Fluvius aan uw deur kwam kloppen met een nieuwe meter, heeft een thuisbatterij nodig om de installatie weer te laten renderen. De kernfunctie van de terugdraaiende teller is dat men overtollige energie kon opslaan op het net, en die energie gebruiken wanneer er verbruik is. Deze functie wordt nu gerealiseerd door de thuisbatterij.

2021 is het jaar voor een Solar batterij

Waarom is dit jaar waarschijnlijk het laatste jaar dat een thuisbatterij voordelig is? Omdat de premies jammer genoeg verdwijnen eind 2021. Zonder de subsidie is de terugverdientijd van een batterij langer. Bent u de dupe van een digitale teller? U kan de grootte van uw solar batterij, de premie waarop u recht heeft en de terugverdientijd allemaal berekenen hieronder. Bij verdere vragen kunnen onze experts u verder helpen bij uw thuis of via videochat.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *