fbpx

Waarom zijn zonnepanelen in 2021 nog steeds voordelig?

Door alle heisa rondom de verdwijning van de terugdraaiende teller, leek het even alsof zonnepanelen op uw dak niets meer gingen opbrengen. Na de grote commotie besliste de Vlaamse Overheid dat iedereen hun analoge teller mocht behouden tot 2025. Wie wél overstapte naar het nieuwe systeem met de digitale teller, kreeg een mooie compensatie hierop. Wat veel voorstanders van de terugdraaiende teller vergeten, is dat ze een taks in de vorm van prosumententarief betalen om die teller te gebruiken. 

Sommige pv-eigenaars die steeds het bos door de bomen bleven zien, zagen dat dit jaar hét moment is om over te schakelen naar het nieuwe systeem. Dit komt omdat het prosumententarief verdwijnt voor mensen met een digitale teller, en er nog eens een flinke compensatie of premie erbovenop krijgen. Samen met de installatie van een thuisbatterij, kregen deze mensen premies tot 4050 euro, terwijl ze de kernfunctie van de terugdraaiende teller behouden.

Waarom zonnepanelen een algemeen goede investering zijn

Hoe dan ook, een zonnepanelen installatie is een investering op lang termijn. Maar velen vergeten dat dit een veilige en zeer rendabele investering is. Vergeleken met andere veilige investeringsmogelijkheden bijvoorbeeld het spaarboekje (0.03%), een staatsbon (0.99%) en lang termijn sparen (0.5%) geven zonnepanelen een gemiddeld rendement van minstens 8% die kan oplopen tot 15% jaarlijks. Met de steeds stijgende energieprijzen brengt de gemiddelde installatie tot 40 duizenden euro’s op na 30 jaar.

Waarom zonnepanelen net voordelig zijn in 2021

Na het vaststellen dat zonnepanelen een zeer veilige en rendabele investering zijn, moeten we er zeker bij vermelden dat er hoge premies lopen in 2021. Momenteel lopen de premies voor zonnepanelen op tot 1500 euro voor een gemiddelde installatie, terwijl de premie voor de bijhorende thuisbatterij kan oplopen tot 2550 euro, en hierop hebben meeste installaties recht op. Trek deze bedragen af van uw investeringskost, en u kan de terugverdienperiode met een aantal jaar verkleinen. 

Wacht niet tot deze premies verdwijnen om deze veilige investering te doen. Onze adviseurs kunnen vrijblijvend uw persoonlijke winst bij u thuis of via videochat uitleggen. U kan onze online berekening doen hieronder, of meteen een afspraak maken via deze link. Tot kort!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *