fbpx

Hoe ziet het huis van de toekomst eruit zien?

Technologisch, groen en praktisch

Technologie heeft ons leven makkelijker gemaakt. Denk aan een smartphone, smart-tv, smart eender wat. Deze trend zal ongetwijfeld zo doorgaan, richting een “smart-house”. Een huis waarin alles aan elkaar hangt, een perfecte harmonie tussen de mens en technologie. Zo’n smart house is dichter dan we denken, dus ziet er niet zo futuristisch uit zoals we wel eens durven inbeelden. Hoe ziet het huis van de toekomst er dan wel uit?

1.   Opvallend klein

Als de exponentiële groei van de mensheid aanhoud, zullen we steeds minder plaats hebben dus zal woning in de toekomst er veel kleiner uitzien. Zoals we zien in Tokio, en andere grootsteden, is dat steeds meer jonge mensen in minimalistische appartementen gaan wonen. Deze zijn zo praktisch ingericht, zodat men van een zetel een bed kan maken en tafels kunnen opplooien.

2.   Het gebruik van zonne-energie

Er zijn twee voordelen gelinkt aan zonnepanelen om een steeds verbeterende technologie, een makkelijker en duurzamer leven te verwezenlijken. De auto industrie focust zich steeds meer op elektronische wagens terwijl de voedingsindustrie investeert in gerecycleerde verpakkingen. De zonnepanelen zullen ongetwijfeld deel uit maken van de woning van de toekomst omdat energie exponentieel duurder wordt, terwijl onze aarde steeds vuiler wordt. Door de steeds meer groeiende markt van zonnepanelen, worden deze alleen maar voordeliger. Wie hierin nu investeert, loopt dus voor op wat de toekomst zal brengen. Zonnepanelen zorgen er niet alleen voor dat je uw energie zelf opwekt, het maakt je ook onafhankelijk van energieleveranciers en zorgen voor een energievriendelijkere wereld.

3.   Slimme energie besparing tools

In de toekomst zal het steeds makkelijker zijn om te controleren waar uw verbruik naartoe gaat. Zaken zoals “smart plugs” waarmee u al uw energiegebruik kunt bijhouden. Dit gebeurt met een app waarop u alles kan bekijken en zelfs apparaten kan uitschakelen. Artificiële intelligentie zal daar ook een groot onderdeel van uitmaken. Een toekomst waar uw woning zelf beseft wanneer u onnodig energie verbruikt, the "Internet of Things" zal een groot onderdeel uitmaken van de toekomst.

Conclusie

De woning van de toekomst zal steeds duurzamer, praktischer en intergeconnecteert worden. Er zullen nog vele interessante artikels over deze onderwerpen op de site komen. Hiervoor kunt uzelf alvast aanmelden voor onze nieuwsletter om notificaties te ontvangen van onze artikels.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *